OKR Hedef Belirleme Modeli
24 Mar Cum
|Zoom Etkinliği
Sn. A. B. Günay tarafından gerçekleştirilecektir. Katılım ücreti: 3275₺ + KDV (%18)
Saat ve Yer
24 Mar 2023 10:00 – 16:00
Zoom Etkinliği
Bu Etkinlik Hakkında
Eğitimin Amacı:
OKR Hedef Belirleme Modeli, bir şirketin veya kuruluşun hedeflerini ifade etmesinin en güçlü yoludur. Misyon ve vizyona ulaşılmasına, çalışan bağlılığının artmasına ve şirketin en önemli önceliklerini su yüzüne çıkarmasına yardımcı olur. Ekip uyumunu, üretkenliği arttırır, hedefe giden net yol tarifi sayesinde izlenebilir sonuçlar elde edilir, daha fazla özdeğerlendirme ve şeffaflık sağlar.
Intel’in kurucu ortaklarından, Andrew Stephen Grove tarafından 1968 yılında geliştirilen OKR Modeli, birçok kuruluş tarafından (Google, Amazon, Microsoft, Twitter, Facebook, Intel, Netflix, Linkedin, Adobe, LG, Panasonic, Samsung, Siemens, vb…), operasyonları etkileyen önemli kararların alınmasında kullanılmaktadır.
Harvard Business Review dergisine göre, çalışanların genel şirket stratejisine uyumlandırılması, şirketlerin iyileştirilmiş finansal sonuçlar elde etme olasılığını iki kattan fazla arttırmaktadır. “Measure What Matters” kitabının yazarı L. John Doerr, aynı dergi ile yaptığı röportajda, OKR'nin 5 süper gücü olduğunu ifade etmiştir: “F.A.C.T.S.” (Focus-Alignment-Commitment-Tracking-Stretching) (Odaklanma-Hizalanma-Taahhüt-İzleme-Esneme)
Peki OKR'leri bu kadar faydalı kılan nedir? Neden bu hedef belirleme modelini kullanmaya başlamalıyız? Aşağıdaki konu başlıklarına değineceğimiz bu eğitimde, sürece ilişkin kafanızdaki tüm sorulara yanıt bulacaksınız;
OKR Nedir?
OKR Tipleri Nelerdir?
OKR Belirlerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Güçlü Bir KR Nasıl Olmalıdır?
OKR Belirlerken Yapılan Yaygın Hatalar Nelerdir?
OKR’lerin İndirgenmesi
KPI- OKR Arasındaki İlişki
Büyük Hedefler İçin Atılması Gereken Adımlar Nelerdir?
OKR Belirleme Süreci, Doğru OKR Nasıl Tanımlanır?
OKR-CFR (Conversation, Feedback & Recognition) Performans Yönetimi Yaklaşımı İlişkisi
OKR Modelinin Tarihçesi
OKR’nin Kurumlara Faydaları (F.A.C.T.S.)
Örnek OKR’ler ve Sıkça Sorulan Sorular (F.A.Q.)